fbpx
Головна » Блог » Що таке деформаційний шов?

Додатковий номер

Що таке деформаційний шов?

❓ Що таке деформаційний шов?
🤔 Іноді наші замовники, приймаючи виконану стяжку підлоги, роблять зауваження – а ось тут в кутах і по поверхні є якась тріщина, чому ви не заробили? Це брак, так?
☝️ Пояснюємо!
👉 Це не тріщини, це спеціально нарізані деформаційні шви. Якщо по-простому, то це спеціальний проріз в стяжці, який ділить монолітну поверхню на декілька частин. Ця проста операція знімає поверхневий натяг, який може виникати внаслідок:
➖навантаження на поверхню;
➖просідання будинку;
➖температурних коливань.
Де треба робити деформаційні шви?
☑️ У дверних пройомах та приміщеннях площею більше 20 кв.м; на зовнішніх кутах, при колонах нарізаються так звані Т-ешки (Т-подібні прорізи).
Коли їх нарізають?
☑️ Відразу після шліфування, коли стяжка ще не висохла; як кажуть, “по живому”.
Чим нарізати?
☑️ Інструмент тут не важливий. Це можна робити шпателем, правилом, кельмою, головне — результат.
А чи не пошкодиться при нарізанні швів тепла підлога?
☑️ В жодному разі ні! Це ж не болгаркою різати по теплій підлозі; глибина деформаційного шва становить до 1 см і виконується негострим інструментом.
❓ Що буде, якщо не зробити демпферні шви?
З великою часткою ймовірності у всіх критичних місцях по стяжці підуть хаотичні тріщини, які невідомо де зупиняться. Поверхня стяжки почне кришитися, а це означає, що її треба буде робити заново.
🤝Звертайтесь до професіоналів! 👷 Ми знаємо, як правильно та надійно зробити стяжку на теплу підлогу.🔥
✅ Бригади Стяжко готові укласти якісну стяжку з гарантією, а також механізовану штукатурку чи промислову підлогу. Пропонуємо адекватне розв’язання технічних задач у стислі терміни.

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Contact Us

Введіть текст заголовка

Бесплатная
консультация и замер

    Бесплатная
    консультация и замер

      Безкоштовна
      консультація та замір