fbpx
Головна » Блог » Штукатурка стін по маяках

Додатковий номер

Штукатурка стін по маяках

Кожному, хто робить або планує ремонт, доводилось чути вираз “штукатурка по маяках”. Якщо ви жодного разу не стрічались з цим видом робіт на практиці, виникає закономірне питання: а до чого тут маяки? Це ж, ніби, морські дороговкази, сигнальні вогні?
Власне, у будівництві штукатурні маяки теж виконують роль сигнальників, з тією відмінністю, що вони не світяться, а задають площину для штукатурки. Отже, спробуємо розібратись.

Навіщо потрібні маяки та що це таке?
Будівельні маяки — це металеві або пластикові рейки довжиною 2,5 м та висотою 3, 6 або 10 мм. Висота маяка підбирається у залежності від очікуваного шару штукатурки, який, своєю чергою, залежить від кривизни стін.
Ось це, власне, і є головною функцією маяків — створити розмітку, по якій виконують штукатурні роботи. Розмітка має бути виконана якнайточніше, щоб у результаті отримати ідеально рівні стіни.
Маяки для маячноі штукатурки

Виставлення маяків
Цей підготовчий етап — найважливіший для отримання якісного результату. Він вимагає терпіння, уважності та чимало часу. Виставлення маяків виконують у різний спосіб, «Бригади Стяжко» роблять це за допомогою лазерного рівня, щоб забезпечити якнайкращий результат.
Спочатку ретельно обстежують стіни, виявляючи випуклості та западини, відхилення від вертикалі. Області найбільших відхилень позначають маркером.
Далі роблять розмітку, використовуючи рівень, шурупи (дюбелі), та рулетку. Задача розмітки – позначити місця встановлення маяків та рівень, на якому має виконуватись майбутня штукатурка.
Потім по вертикальних лініях розмітки наносять «ляпки» гіпсового розчину. На них клеять маяки, слідкуючи, щоб вони утворювали строго вертикальні лінії. Рейки притискають правилом та перевіряють рівень водовагою. Надлишок гіпсової суміші на рейці зразу видаляють.
Відстань між маяками для штукатурки залежить від розмірів правила, зазвичай вона становить 1,3-2 м.
Вирівнювання стін по маяках — це практичне застосування геометричного постулату, знайомого нам ще зі школи: через дві паралельні прямі можна провести площину, і до того ж лише одну.

Грунтівка та встановлення маяків

Як роблять вирівнювання стін по маяках
Коли маяки вже встановлені, приступають до нанесення штукатурки. Розчин подають на стіни за допомогою пневмонагнітача, та розрівнюють правилом. При цьому правило переміщують знизу вгору, використовуючи маяки у якості направляючих.

Машинна штукатурка майстри

Гіпсова штукатурка, яка має відмінну в’язкість та однорідну тонку текстуру, заповнює всі щілини та виямки. Правилом розподіляють розчин, добиваючись утворення гладкої рівненької поверхні.
Механізована штукатурка стін по маяках, ціна якої не надто відрізняється від ручного нанесення, відбувається набагато швидше та з якіснішим результатом.
«Бригади Стяжко» гарантують: після нас не потрібно додатково рівняти стіни шпаклівкою. Можна зразу клеїти шпалери, або, поґрунтувавши, наносити фарбу.

Отже, штукатурка стін по маяках характеризується такими особливостями:

  1. Вимагає високого рівня професійності.
  2. Потребує уважності та ретельності.
  3. Гарантує отримання ідеально рівних стін.

Хочете мати гарний результат? Звертайтесь до професіоналів! 14-ти річний досвід компанії «Бригади Стяжко» — запорука якості!

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Contact Us

Введіть текст заголовка

Бесплатная
консультация и замер

    Бесплатная
    консультация и замер

      Безкоштовна
      консультація та замір