fbpx
Головна » Блог » Як перевірити якість стяжки

Як перевірити якість стяжки?

перевірка рівності стяжки

Це питання турбує багатьох замовників. А й справді – як, не маючи спеціальних знань та приладів, перевірити якість укладання стяжки в квартирі чи власному будинку? Сьогодні ми розкажемо декілька простих способів, як візуально та на дотик оцінити якість стяжки.

Але почнемо з того, що компанія Бригади Стяжко надає офіційну 10-річну гарантію на свою роботу. Повірте, переробляти через рік-два дефектну стяжку — це дуже клопітно навіть за гроші, що вже казати про гарантійне обслуговування. Тому ми ретельно дотримуємось технології укладання та подальшого висихання стяжки.

Нагадаємо, що стелити будь-яке декоративне покриття на свіжу підставу можна лише через 28 днів після її облаштування. Також ми надаємо великої ваги дотриманню правильного режиму висихання стяжки. На замовлення ми можемо взяти цей клопіт на себе, і доглядати стяжку після укладання впродовж певного часу до затвердіння.

Які методи можна застосувати для перевірки якості стяжки?

Кожен замовник може оцінити нашу роботу:

  • візуально;
  • на дотик;
  • на звук.

Розказуємо детально.

Візуальний огляд

Огляньте стяжку за допомогою правила чи лазерного рівня. Між правилом і поверхнею не повинно бути шпарин більше ніж 2 мм! На довжині 3 м допускається перепад висоти до 3 мм.

Поверхня стяжки на вигляд повинна мати більш-менш однорідний колір. Якщо є значні потемніння чи плями, це може свідчити про те, що вона ще не дозріла, не затверділа повністю.

Огляньте стяжку на предмет відсутності тріщин. Їх не повинно бути зовсім! Але не сплутайте з тріщинами спеціально зроблені демпферні шви! Вони можуть бути нанесені у великих приміщеннях, на кутах біля колон, дверних отворів, арок тощо.

Перевірка на міцність

Спробуйте у непомітному місці нанести кілька подряпин гвіздком по поверхні стяжки. Звісно, будівельники мають для цього спеціальний інструмент, але й так ви зможете оцінити міцність покриття. По-перше, ви не зможете нанести глибоких подряпин. По друге, краї борозенки мають бути рівними, не кришитися. По третє, після шкрябання по стяжці не повинні виникати сколи, відлущення чи тріщини.

Після ретельного огляду, потріть поверхню стяжки рукою чи м’якою щіткою. На руці не повинно бути ознак пилу. Якісно зроблена стяжка не пилить!

Акустичні методи

Простіше кажучи, простукайте стяжку в декількох місцях дерев’яним молотком чи бруском. Звук має бути скрізь однаковий, що свідчить про щільність адгезії між стяжкою та основою.

Якщо в окремих місцях звук різко змінюється, є привід запідозрити відшарування стяжки. Зауважимо, що стяжку на теплу підлогу на звук не перевіряють, оскільки наявність труб теплоподачі змінює її акустичні характеристики.

Наші клієнти не мають клопоту з перевіркою якості, бо вони мають нашу офіційну гарантію. Ми несемо відповідальність за результат своєї роботи!

Add Your Heading Text Here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Contact Us

Введіть текст заголовка

Безкоштовна
консультація та замір

    Бесплатная
    консультация и замер

      Безкоштовна
      консультація та замір